Leven met pcos – ovulatie inductie #2

Vorige week vertelde ik over onze eerste 3 rondes ovulatie inductie met clomid. Klik hier als je dat bericht (nogmaals) wilt lezen.
Na 3 rondes met clomid was ik helaas nog niet zwanger. Voor mij waren de bijwerkingen zo zwaar dat ik dit niet meer aan kon/wou. Er moest dus een andere oplossing komen.
Wil je weten hoe het verder ging; klik dan op lees meer.

20151128_103055


Nadat ronde 3 ook niet resulteerde in een zwangerschap zijn we om de tafel gegaan met de fertiliteitsarts. Ze snapte dat dit voor ons niet te doen was en gaf aan als alternatief dat we konden gaan spuiten. In plaats van iedere dag een tablet innemen zou ik iedere dag moeten spuiten totdat de eicel groot genoeg was voor een eisprong. Omdat dat de beste oplossing leek voor ons zijn we hiermee akkoord gegaan. Ons medicijn heet Gonal-f. Mocht je meer willen weten over Gonal-f, kijk dan op de site van apotheek.nl of klik hier.
Van een verpleegkundige kregen we een prikinstructie en konden we naar huis met een voorraad vloeistof en naalden en kon het prikken beginnen. Iedere dag op een vast tijdstip moet er een injectie worden gezet. Mijn man zet iedere ochtend de injectie en de ene keer doet het pijn en de andere keer voel ik er niets van. Af en toe wordt er een ader geraakt en daardoor zit ik wel onder de blauwe plekken.

De eerste ronden begonnen we op 75 eenheden per dag. Je stelt de spuit in op 75 en je klikt net zolang totdat hij op 0 staat. Op dag 11 moesten we weer naar het ziekenhuis voor een follikelmeting en het sloeg redelijk goed aan. Al snel mocht ik de pregnyl spuit zetten en na de pregnyl volgt gemiddeld binnen 36 uur de eisprong.
Helaas resulteerde dit alweer niet in een zwangerschap en kon ronde 5 beginnen. We begonnen weer op 75eh maar op dag 11 bleek dat er niet veel gebeurde. We mochten naar 100eh en hebben uiteindelijk 3 weken moeten spuiten voordat de eicellen groot genoeg waren voor een eisprong. En dat is echt zwaar. Want normaal gesproken gaat de wekker rond 7 uur/ half 8. Maar dat betekent dat je in het weekend ook de wekker moet zetten. Ik snap wel dat die tijd voor mensen met kinderen uitslapen is; maar als je geen kinderen hebt is dat niet leuk. En weer slapen na een injectie lukt mij niet.

Deze ronde kreeg ik totaal geen zwangerschapsklachten. Omdat ik de vorige 4 rondes dit wel had maar ik niet zwanger werd; vond ik dit wel positief. Misschien zou ik juist zwanger zijn als ik geen kwaaltjes had. We kwamen steeds dichter bij dé datum maar ik bleef er behoorlijk kalm onder. Waar ik normaliter wel 6 dagen van te voren een test wilde doen had ik dat nu helemaal niet. Eén dag voor de datum dat ik ongesteld zou worden deed ik een test. Deze was helemaal wit. Ik baalde, maar het kon alsnog wel natuurlijk.
Die middag kreeg ik buikpijn en een paar uur later wist ik genoeg; weer niet gelukt!
We zijn nu ronde 6 ingegaan en mocht het deze ronde weer niet slagen dan kunnen we kijken of er misschien iets anders aan de hand is.
Het wordt dus vervolgd!

Advertenties

2 gedachtes over “Leven met pcos – ovulatie inductie #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s