Stelling van de dag #1

Af en toe kijk ik op de website stelling van de dag om te kijken of daar nog iets interessants tussen staat. Het lijkt mij wel leuk om een nieuwe rubriek te beginnen ‘de stelling van de dag’ en dat iedereen daar dan op kan reageren. Uiteraard wel op een respectvolle manier; want iedereen mag zijn of haar eigen mening hebben zonder daar op aangevallen te worden.

De stelling van vandaag luidt:

Falende ouders moet je kunnen verplichten tot anticonceptie.

Mijn mening:

Ik vind dat je eerst goed moet kijken naar het stukje ‘falende ouders.’ Wanneer falen ouders? Dat zal voor iedereen weer anders zijn.
Voor mij falen ouders als zij hun kind niet gezond op kunnen laten groeien.
Jongeren van 16-18 die nog thuis wonen, studeren en geen geld hebben vind ik geen goede basis voor een kind. Maar misschien veranderd dat wel als er een kind op komst is en zijn ze heel liefdevol.
Bij mij gaat het erom dat als het kind er eenmaal is, dat ouders er dan alles aan doen om dat kind een gezonde, stabiele opvoeding mee te geven.
Er moet een (t)huis zijn, (gezonde) voeding en bovenal moet het geliefd worden door de ouders. Een kind moet voelen dat ouders van hem of haar houden. Wat ik ook belangrijk vind is dat een kind niet in aanraking komt met (overmatig) drank- en drugsgebruik. Het moet een veilige omgeving zijn waar een kind zichzelf kan zijn en kan groeien tot een volwaardig persoon.

Ik hoor wel eens verhalen van (in dit geval) moeders die geen stabiele thuissituatie hebben. Om verschillende redenen zijn de kinderen bij ze weggehaald en in opvanghuizen geplaatst. In plaats van hulp te zoeken willen ze opnieuw zwanger raken totdat er een kind komt die wél bij ze mag blijven. Dit vind ik absoluut niet gezond en bij zulke ‘ouders’ vind ik dan ook dat anticonceptie verplicht moet worden. Een kind mag nooit de dupe zijn van fouten van de ouders.

Wat vind jij van de stelling?

Advertenties

2 gedachtes over “Stelling van de dag #1

  1. Ik vind het wel een hele heftige stelling. En ben het ook met je eens dat het falen wat genuanceerd moet worden. Een kind mag nooit de dupe zijn van de fouten van zijn of haar ouders, maar verplicht stellen tot anticonceptie vind ik een hele moeilijke.

    Like

  2. Het is inderdaad lastig om te bepalen wanneer iemand ‘faalt’. Iemand kan ook zelf tijdelijk met zichzelf in de knoop zitten en het op dat moment lastig vinden om kinderen op te voeden, maar dit moet niet betekenen dat iemand maar verplicht aan de anticonceptie moet, want het kan daarna gewoon weer goed gaan. Lastig dit hoor. En in hoeverre kan je anticonceptie überhaupt verplichten? Uiteraard weet ik dat er genoeg middelen zijn, maar moet je dan, bijvoorbeeld een vrouw die niet mee wil werken aan een spiraaltje, verdoven zodat het toch geplaatst kan worden?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s