Mijn kinderwens

Als ik terug denk aan vroeger dan zijn er een paar dingen die altijd naar boven komen. Zo speelde ik graag schooltje; ik ben niet voor niets juf geworden! Maar ook speelde ik vaak met de poppen, en dan vooral met de barbies. En die barbies gingen altijd trouwen en kregen natuurlijk ook kinderen.
Dat moederen zat er dus al van kleins af aan in. Ik wist dan ook al vrij snel dat ik zelf graag moeder zou willen worden.

In 2010 heb ik mijn man ontmoet en ik was op dat moment 23 jaar. Na iets meer dan een jaar gingen we samenwonen en vorig jaar zijn we getrouwd. We spraken in die jaren geregeld over een gezinnetje stichten en gelukkig wou mijn man ook ooit kinderen. Het was alleen wachten op het juiste moment.

Wanneer-Zwanger-Worden
www.missnatural.nl


Toen wij gingen trouwen was mijn beste vriendin zwanger. Samen met haar ben ik alle babywinkels langs gegaan en hebben we zitten zwijmelen bij alle lieve kleertjes. Ook een andere vriendin had net besloten om de anticonceptie buiten de deur te doen. We zaten dus op hetzelfde moment in het zelfde schuitje. Met z’n drieën spraken we vaak over een kindje krijgen en wat daar allemaal bij komt kijken.
Mijn vriendin is eind vorig jaar bevallen van een zoontje en ik was dolgelukkig voor haar. Wat een lief klein mannetje. Op dat moment begon het nóg meer te kriebelen bij mij, als dat al kon.
In januari van dit jaar vertelde de andere vriendin dat zij zwanger was. Natuurlijk was ik gelukkig voor haar; want zij wilden het ook graag. Maar hoe gelukkig je ook voor een ander bent; zo moeilijk is het ook voor jezelf.
Want wij waren ook al een half jaar bezig.

Daarna is voor ons het hele ziekenhuisverhaal begonnen en word je een beetje geleefd. Ondertussen hoor je ván, en over, veel mensen dat zij ook zwanger raken. Natuurlijk vind ik dat leuk voor hen want ik gun iedereen geluk. Maar toch denk je steeds: “Waarom zij wel zo snel?”
Dan hoor ik meisjes praten over 4 kinderen nemen en dat raakt mij zo. Want hoezo ‘neem’ je kinderen? En ook vrouwen die zwanger willen raken en na 2 maanden al ‘zeuren’ dat het nog niet gelukt is.
Natuurlijk snap ik wel dat je het graag wilt en dat het een teleurstelling is als het dan nog niet lukt. Maar voor mij doet zo’n uitspraak extra pijn.

Ondertussen in de tweede vriendin ook al bevallen en ben ik nog steeds niet zwanger.
Met oud&nieuw vorig jaar had ik een dip omdat het zo lang duurde voordat ik zwanger was. Nu zijn we bijna een jaar verder en zijn we, in dat opzicht, nog steeds geen stap verder.

Ik hoop dat mijn droom binnenkort werkelijkheid wordt; hoe somber ik het soms ook inzie. Maar zoals ze in het ziekenhuis zeggen: “blijf positief. Het komt goed!”
En daar houden we ons dan maar aan vast.

Heb jij ook een kinderwens?
Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat in de comments.

Advertenties

4 gedachtes over “Mijn kinderwens

 1. Ik hoop ook dat je droom binnenkort werkelijkheid wordt, en ik kan me heel goed voorstellen dat het wel eens lastig is als vriendinnen zwanger worden. Want je gunt het hen natuurlijk, maar je gunt het jezelf ook!

  Wat kinderen nemen betreft: ik heb er altijd opgelet dat ik dat niet zo zei. Je moet inderdaad maar hopen dat je ze kunt en mag krijgen. Zelf heb ik erg geboft. Ik kreeg vijf kinderen.

  Dus in antwoord op je vraag: ja, ik had zeker een kinderwens : )

  Like

 2. Wat heftig zeg….ik herken heel erg je gevoel en een soort jaloezie wat je voelt. Voordat Sarah kwam is er twee jaar aan vooraf gegaan en kregen we drie miskramen. Het steekte zo wanneer anderen moeiteloos zwanger raakten. Nu ook, want ik mag niet nog een keer zwanger worden. Dat gevoel, dat steken, is heel naar. Ik hoop voor je dat jullie wens snel in vervulling mag gaan!

  Like

  • Dankjewel voor je berichtje! Wat naar dat je niet nogmaals zwanger mag worden. Hoe blij je ook bent met Sarah,
   je had waarschijnlijk graag nogmaals zwanger willen raken. En dat anderen dan zo makkelijk en snel zwanger
   raken is soms heel moeilijk. Op het moment dat iemand het vertelt probeer ik enthousiast te zijn, maar vaak als ik
   alleen thuis ben met mijn man komen alle emoties vrij. Sterkte!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s